13. kausi: Bloodline

Jakso 13.1: Bloodline

Kerry tuijottaa järkyttyneenä kaaosta sairaalan pihalla. Hän näkee työntekijän juttelevan poliisin kanssa. Kerry ryntää kertomaan poliisille että hoitsu Sam on viety ja hänet täytyy löytää. Lily tulee paikalle ja Kerry latelee hänelle ohjeitaan käskien häntä mm. hakemaan Kovacia hakulaitteella. Poli on väliaikaisesti suljettu sisäisen katastrofin vuoksi. Kerry menee sisälle polille ja nyt hänen ohjeitaan ottaa vastaan Chuny. Ammuskelun jäljet näkyvät kaikkialla polilla. Kaikki laitteet täytyy käydä läpi vaurioiden varalta. Frank on tullut paikalle heti kuultuaan tapahtuneesta. Kerry käskee häntä soittamaan Prattille. Frank katselee ikkunan läpi kuinka Jerryä hoidetaan. "Kyllä Jerry selviää", Kerry sanoo Frankille. Mansikkapoika Timmy kyyhöttää käytävällä, Kerry ja Chuny lohduttavat häntä.

Pakoautossa karkureiden kesken on riitaa. Sam sanoo että Alex tarvitsee ruokaa diabeteksensä takia. Kerry menee Jerryn luokse ja kysyy kuinka tämä voi. Kerry sanoo että Jerry täytyy viedä leikkaukseen. Morris sanoo että hoidossa tarvittavaa välinettä (jota Abby lähti jakson 21 Guns lopussa hakemaan) odotetaan vieläkin. "Hyvä on, menen etsimään sen", Kerry sanoo hiukan ärtyneenä. Kerry avaa oven ja menee viereiseen huoneeseen. "Abby? Abby! Avaa silmäsi. Avaa silmäsi! Herää. Tarvitsen apua! Missä Kovac on?" Kerry kuulee melua, nousee ylös ja näkee ikkunan läpi sängyssä kamppailevan Lukan.

Uusi, lyhyt alkutunnari.

Hautausmaalla Pratt kertoo Neelalle sairaalan ammuskelusta, Jerrystä ja Abbystä. Pratt veisi Neelan kotiin mutta tämä haluaa tulla mukaan sairaalaan.

Kerry ottaa hengitysputken pois Lukan kurkusta, Luka yskii. "Mitä helvettiä tapahtui?" Kerry kysyy kuunnellessaan Lukan keuhkoja. "Se harjoittelijatyttö piikitti minua Vecillä. Sam teki intuboinnin. Miten Abby voi?" Chuny ja Kerry yrittävät turhaan saada Lukan pysymään sängyssä tarkkailtavana. "Olit halvaantunut ja intuboitu, kuulut teholle", Kerry sanoo. Huolimatta pahasta yskänpuuskasta Luka ryntää viereiseen huoneeseen Abbyn luokse, joka herää ja kysyy miten päätyi tähän. "Menit tajuttomaksi ja vuosit verta", Luka sanoo. Morris tekee Abbylle ultraäänitutkimusta. Verenvuoto on lakannut, vauva liikkuu hyvin ja on terve. "Onnittelut, se on poika", Luka kuiskii Abbyn korvaan. Abby kärrätään synnytysosastolle. Luka haluaisi lähteä hänen mukaansa mutta Abby haluaa hänen auttavan Jerryn hoidossa. Neela ja Pratt saapuvat polille. Neela kysyy Abbyltä kuinka tämä ja vauva voivat. Neela haluaisi mennä Abbyn mukana synnytysosastolle "jotta voisimme kilpailla siitä kummalla oli pahempi päivä", mutta Abby sanoo että menee vain tarkkailtavaksi.

Karkurit vaihtavat autoa. Sam sanoo että Alex tarvitsee syötävää. Rafe ja Sam menevät kauppaan. Steve käskee Alexia seisomaan suorassa ja olemaan mies. "Et ole lapsi enää. Tulet pitämään Kanadasta." "Pidän Chicagosta", Alex sanoo.

Jerryä ollaan intuboimassa Frankin katsellessa tapahtumia ikkunan läpi. Neela tulee paikalle. Luka haluaa tehdä intuboinnin vaikka voikin selvästi huonosti ja yskii. Ray kuuntelee Lukan keuhkoja stetoskoopilla. Morris käskee Lukaa istumaan alas, Luka vakuuttaa olevansa kunnossa. "Hengitit varmaan sylkeäsi", Ray sanoo. "Pystyn tekemään tämän", Luka väittää. "Jos et hoidata itseäsi minulla on kohta kaksi potilasta intuboitavana!" Morris huutaa. Luka menee istumaan. Neela kysyy voiko olla jotenkin avuksi, Morris sanoo että ei juuri nyt. "Kuinka hän voi?" Frank kysyy. Ray sanoo Jerryn olevan kunnossa ja kysyy soittiko joku Jerryn äidille? Frank sanoo menevänsä soittamaan nyt. "Hän voi tulla leikkausosastolle!" Morris huutaa Frankille. "Toivotaan niin...", Ray sanoo.

Kaupassa Sam huomaa valvontakameran ja työntää tavaraa paitansa alle, mutta Rafe tajuaa hänen puuhansa. Morris yrittää intuboida Jerryä Lukan neuvoessa, ja onnistuu viimein. Dubenko ryntää paikalle ihmetellen missä he viipyvät. Jerry kärrätään leikkausosastolle.

Coburn näkee monitorista että Abbyllä on supistuksia. Vatsatrauma on saanut Abbyn synnytyksen alkamaan. Vauvan pää laskeutui ja aiheutti pienen istukkaverenvuodon. Coburn ja Abby riitelevät hoidosta. Coburn sanoo, että tänään Abby on potilas eikä lääkäri. Abbylle annetaan lääkettä jotta synnytys pysähtyisi. Abbyllä ei ole istukan irtoumaa tällä hetkellä, mutta trauman vuoksi riskinä on saada se.

Sam menee vessaan ja kirjoittaa viestin paperipyyhkeelle. Rafe kuitenkin huomaa taas hänen yrityksensä ja kovistelee Samia. "Seuraavan kerran kun yrität jotain tuollaista, lapsesi kärsii."

Luka on Abbyn luona. Ultraäänessä ei vieläkään näy merkkiä irtoumasta, vaikka Abbyllä on kipuja. Coburn sanoo että vain 20% irtoumista näkyy UÄ:ssä, ja määrää labrakokeita varmuuden vuoksi. Abbyn mielestä vauva on kunnossa. Coburn selittää asian Abbylle niin kuin tämä olisi tavallinen potilas eikä lääkäri. Abby kieltäytyy pontevasti lääkkeestä, jota annettaisiin lapsen keuhkojen kypsyttämiseksi siltä varalta että lapsi syntyy. "Minulla on kaksi ja puoli kuukautta jäljellä. Tämä lapsi ei synny ennen sitä!" "Sitä me kaikki toivomme", Luka sanoo. "Voin odottaa kaksi viikkoa, niin ennenaikaisen synnytyksen riski pienenee. Olen vuodelevossa, käytän alusastiaa, en liiku." "Tiedäthän että haluan sinun saavan terveen vauvan?" Coburn kysyy. "Miksi sitten keskityt pahimpaan mahdolliseen uhkakuvaan?" "Se on hänen työtään", Luka sanoo. Abby suostuu lääkkeen antoon.

Poliisit ovat vallanneet polin. Samin olinpaikasta ei ole vieläkään mitään tietoa, Frank kertoo Kerrylle. Karkulaiset juuttuvat jonoon tasoristeyksessä. Rafe ajaa jonon ohi ja junaradan yli. Poliisiauto lähtee heidän peräänsä. Karkulaiset pysähtyvät. Poliisin pyytäessä ajokorttia Steve kertoo poikansa syntymäpäivästä. Poliisin mennessä takaisin autolleen Rafe lähtee taas ajamaan.

Morris selittää tilannetta Jerryn äidille. Äiti valittaa siitä ettei Jerry mennyt opiskelemaan lakia Harvardiin. "En tiennytkään että Jerry pääsi sinne", Morris ihmettelee. Äiti kertoo ettei päässytkään, vaan hänet hylättiin neljä kertaa. Morris jättää äidin odotustilaan ja menee katsomaan Jerryn vointia. Neela on katsomassa leikkausta. Luoti on nirhaissut sydämen oikeaa kammiota. Jerryn sydän menee kammiovärinään ja hänelle annetaan sähköshokkeja suoraan sydämeen. Dubenko ihmettelee miksi sydän on kammiovärinässä. Neela tajuaa mikä on vialla, ja normaali sinusrytmi palautuu. Dubenko käskee Neelaa tulemaan mukaan leikkaukseen.

Poliisi ajaa takaa karkulaisten autoa. "Päästä meidät ulos, et tarvitse meitä enää!" Sam pyytää. "Ette ole vankeja vaan perheeni", Steve sanoo. "Tapatat perheesi! Sitäkö haluat?!" Rafe tyrkkää poliisiautoa, joka ajaa pahan kolarin tienvarren romujen kanssa ja kääntyy ympäri. Sam pyytää taas päästä pois jotta voisi mennä tarkistamaan poliisin voinnin, Steve hermostuu ja alkaa huutaa.

Abbyn sängyllä istuva Luka yskii. "Oletko kunnossa? Sam todennäköisesti pelasti henkesi", Abby toteaa. "Toivottavasti hän on kunnossa", Luka toivoo. Abby sanoo etteivät he ole valmiita tähän. Heillä ei ole turvaistuinta tai rattaita.. "Meillä on pinnasänky", Luka sanoo. "Eikä nimeä," Abby jatkaa. Luka sanoo että haluaisi antaa lapselle nimen isänsä mukaan. Mungo. Luka kääntyy poispäin Abbystä että pystyisi pitämään pokerinaamansa. "Se on hyvin suosittu nimi Kroatiassa", Luka väittää. Luka alkaa nauraa ja paljastaa vain vitsailleensa. Hänen isänsä oikea nimi on Josef. Luka ja Abby naureskelevat. Abby on yhtäkkiä tuskissa ja luulee lapsivetensä menneen. Luka katsoo lakanan alle ja huomaa verta. "Täällä tarvitaan apua!" hän huutaa. "Oletko varma ettei se ole supistus?" Abby kysyy. Monitorissa ei näy mitään ja lapsen sydämensyke alenee. Coburn tulee paikalle. "Äkillinen kipu ja verenvuoto", Luka sanoo. "Onko se repeämä?" Abby kysyy. "Siltä vaikuttaa", Coburn sanoo. Abbyä aletaan kärrätä leikkaussaliin. Hän haluaisi selkäydinpuudutuksen, mutta Coburn sanoo että nukutus on nopeampi. Abby sanoo Lukalle haluavansa olla hereillä, ja hengittää happea maskin kautta.

Sam ja Alex istuvat autossa katsellen karkulaisten riitelyä. "He tietävät olevansa pulassa ja että poliisit tulevat etsimään meitä", Sam sanoo. "Aikooko isä satuttaa meitä?" Alex kysyy. "Kaikki järjestyy, buddy", Sam vakuuttaa. Mary, Rafe ja Steve menevät sisään hylättyyn rakennukseen. Sam ja Alex menevät karkulaisten tavaroiden luokse etsimään auton avaimia, asetta... Alex sanoo olevansa peloissaan. Sam vannoo ettei koskaan anna kenenkään satuttaa Alexia. Rakennuksesta kuuluu laukauksia. Sam ja Alex juoksevat takaisin autolle. Steve ilmestyy rakennuksesta yksin ja kysyy ovatko Sam ja Alex nälkäisiä.

Frank kertoo Prattille olevansa sitä mieltä ettei mikään koskaan muutu. Aina on sotia, veroja, pahoja ihmisiä. Mutta tänään hänestä tuntuu toiselta. Että maailma pahenee koko ajan ja katselemme ihmiskunnan tuhoa. "Ei, en usko tuota. Tämä vain oli rankka päivä kotijoukkueelle", Pratt sanoo.

Neela valmistautuu leikkaukseen. Hereillä olevalle Abbylle tehdään keisarinleikkaus. Morrisin ja Prattin katsellessa Dubenko ja Neela leikkaavat Jerryä. Vauva ei itke ja intuboidaan. Jerrylle annetaan taas sähköshokkeja. Pulssi palaa. Vauvaa elvytetään. Abbyn kohtu ei supistu. Verenvuoto pahenee. Abby käskee Lukaa menemään vauvan kanssa. "Shut up, shut up, shut up! Mene vauvan kanssa. En halua hänen olevan yksin." Lukan lähdettyä Abby itkee.

Alex nukkuu autossa. Steve menee vilttiin kääriytyneen Samin luokse. Sam: "Halusin kysyä sinulta mitä tapahtui että sinusta tuli tällainen. Mutta tajusin sitten että siitä hetkestä alkaen kun tapasin sinut olit menossa tähän suuntaan." Steve: "Rakastan häntä. Tiedän ettet usko sitä, erityisesti nyt. Mutta rakastan." Sam: "Rakastat niin että järjestät naisen kidnappaamaan hänet koulusta ja sitomaan hänet ja jättämään hänet pakuun. Et muista edes hänen sairauttaan." Steve: "Sinulla on oikeus olla vihainen. Se oli minun syyni. Oli minun vikani että jouduimme eroon toisistamme alunperin. Mutta nyt meidän täytyy pysyä yhdessä. Meidän kolmen. Ei ole muuta vaihtoehtoa. Muuten haluan että me kaikki kuolemme. En halua että pelkäät minua. Sinun ei tarvitse pelätä minua enää." Steve alkaa suudella vastentahtoista Samia. "Kunhan vain pysymme yhdessä sinä ja Alex olette turvassa." Samin itkiessä äänettömästi ja katsellessa nukkuvaa Alexia Steve raiskaa Samin.

Kalpean Abbyn verenvuotoa ei vieläkään ole saatu pysäytettyä. Coburn sanoo että täytyy alkaa harkita kohdunpoistoa. Vauvojen teho-osastolla Luka katselee letkujen peittämää poikaansa. Kerry tulee paikalle kertomaan että Jerry on heräämössä. Luka kysyy onko Samista kuultu - ei. "Tämä on pelottava paikka. Tiedän että vauvanne on paljon sairaampi kuin Henry oli, mutta tiedän että kaikki järjestyy." Lukan selittäessä Kerrylle pojan tilaa hän alkaa itkeä. "Emme voi tehdä mitään hänen hyväkseen nyt. Sinun pitäisi olla Abbyn luona", Kerry sanoo. "Abby ei halua pojan olevan yksin", Luka selittää. Kerry lupaa jäädä pojan luokse.

Pratt selittää heränneelle Jerrylle että Morris pelasti hänet polilla ja Neela leikkauksessa. "Kaipa on sitten minun hommani selviytyä heräämöstä", Jerry sanoo. Jerryn äiti tulee paikalle.

Luka tulee Abbyn luokse ja kertoo vauvan tilasta. "Riittääkö yksi? Yksi vauva?" Abby kysyy. Abby kertoo Lukalle että hänen kohtunsa poistettiin. "Yksi on kaikki mitä tarvitsemme", Luka sanoo. Abby sanoo ettei häntä päästetä vastasyntyneiden teholle ainakaan vuorokauteen, eikä hän näe aiemmin lastaan. "Sinun ei tarvitse odottaa niin pitkään", Luka sanoo ja näyttää Abbylle kännykällään kuvaamaansa videota vauvasta. "Joseph", Abby sanoo. "En muista paljoakaan isästäni mutta kun olin pieni hän tykkäsi katsella nyrkkeilyä. Hän tykkäsi erityisesti Joe Frazierista, joka oli iso ja kova taistelija. Kutsutaan häntä Joeksi."

Kivikasvoinen Luka lähtee käymään vessassa. Pestyään kätensä Luka purskahtaa itkuun ja heittää roskiksen päin peiliä, joka särkyy.

Sam makaa nukkuvan Steven kainalossa. Sam sanoo Steven nimen muutaman kerran ja sanoo sitten että hänen täytyy käydä pissalla. Sam ottaa Steven käden pois ympäriltään ja nousee ylös. Sam menee autolle ja on jo lähtemässä ajamaan, mutta katsoo nukkuvaa Alexia. Sam menee takaisin Steven luokse ja ottaa tämän aseen. Sam ampuu nukkuvaa Steveä kolme kertaa.

Kuvia jaksosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti